عطر تلخ

نکات زندگی و همسرداری,روانشناسی و مشاوره

عطر تلخ

نکات زندگی و همسرداری,روانشناسی و مشاوره

راهکارهایی برای فرار از روز مرگی و یکنواختی زندگی زناشویی

چگونه از ناسازگاری، تکراری شدن و یکنواختی زندگی مشترک جلوگیری کنیم؟

اگر از روزمرگی خسته شده اید، خوشحال نیستید، انگیزه کافی برای زندگی ندارید و غم و اندوه شما را فرا گرفته وقتش رسیده که برای ایجاد تغییراتی در زندگی تان تلاش کنید. هنگامی که شما در یک رابطه شروع به ناسازگاری میکنید، احتمالا به مرور زمان شریک شما عقب نشینی میکند و لحظه ای که شریکتان شما را ترک می کند بیشتر محتاج توجه میشوید ، این یک دایره منفی است و تقریبا همیشه با زمان هم بدتر می شود.یکنواختی زندگی

یک لحظه خودتان را امتحان کنید و سعی کنید که بفهمید این نوع رفتار به طور بالقوه چگونه روابط شما را خراب می کند. سعی کنید این نوع رفتار خود را تغییر دهید، خود را از یک شخص نیازمند به فردی مستقل و با اعتماد به نفس تغییر دهید. در این بخش از نمناک چند مورد وجود دارد که به شما کمک می کند که در یک رابطه متکی باشید.
با اهمیت و دقت بیشتر در رفتار خودتان مانع از یکنواختی و تکراری شدن زندگی زناشویی و مشترک شوید


مقابله با یکنواختی زندگی



بالغ شوید و مانند یک بزرگسال عمل کنید:

به شریک زندگیتان احترام بگذارید. اگر او به فضا نیاز دارد، به خواسته او احترام بگذارید و حریم و فضای او را به او بدهید. درخواست فضا یا زمان به این معنا نیست که او در حال پایان دادن به رابطه است همه نیاز به تنهایی دارند.

هویت جداگانه خود را حفظ کنید:

افراد مستقل درک می کنند که همه به زمان نیاز دارند. هر زوج باید مدت زمان کوتاهی را از یکدیگر جدا باشند. این رابطه سالم است و به شما کمک می کند احساس و هویت خود را حفظ کنید.
رفع یکنواختی زندگی با این روش ها


جلوگیری از یکنواختی زندگی


بیش از حد وابسته نباشید:

به شریک زندگی خود وابسته نباشید و بدانید او تمام نیازهای شما را برآورده نمی کند. انتظار نداشته باشید شریک زندگیتان شما را از دنیای بد نجات دهد یا از احساسات شما مراقبت کند.

ادامه لذت بردن از فعالیت ها و سرگرمی هایی که با شریک خود به اشتراک نمی گذارید:

بدانید که شما و همسرتان قصد ندارید از تمام فعالیت های مشابه لذت ببرید.لذت های زندگی خود را فقط به این دلیل که شریک زندگیتان از آن لذت نمی برد کنار نگذارید.برای یک رابطه سالم، مهم است که از منافع یکدیگر حمایت کنید، حتی اگر آنها را به اشتراک نگذارید.
زندگی مشترکتان را با این روش ها از یکنواختی خارج کنید

اجتماعی باشید:

نیازی نیست که فقط همسرتان نیازهای عاطفی شما را برآورده کند. نیاز خود به مکالمه و همراهی را با بیش از یک منبع پر کنید، به جای اینکه منتظر شریک زندگی خود باشید تا از احساس تنهایی و بی حوصلگی نجات یابید. این امر همچنین مانع از احساس فشار در برقراری رابطه برای جلوگیری از تنهایی خواهد شد.


خارج کردن زندگی از روزمرگی


در مورد ارزش خود با اعتماد به نفس برخورد کنید :

اگر در رابطه شما حس مالکیت، حسادت یا ناامنی داشته باشید، یک گام به عقب برداشته اید. این رفتارها کاملا اشتباه است. این می تواند جذابیت زندگی شما را کاهش دهد،و احترام و عشق را از بین ببرد. مردم معمولا به افراد عاطفی، قوی و سالم جذب می شوند.
جلوگیری از تکراری شدن رابطه و یکنواختی زندگی

از راه دور مداوم با هم در ارتباط نباشید:

اگر در طول روز از طریق چت، ایمیل، پیام کوتاه یا پیام کوتاه به طور مداوم با شریکتان در تماس هستید، در پایان روز دیگر حرفی برای گفتن نخواهید داشت.به یکدیگر فضا بدهید.


فرار از یکنواختی زندگی مشترک


برای سپری کردن زمان با شریکتان التماس نکنید:

بحث در مورد چگونگی به اشتراک گذاشتن زمان با هم باعث ایجاد مشکل در رابطه شما خواهد شد. ابتدا سعی کنید بفهمید شریکتان با میل خود می خواهد با شما وقت بگذراند یا به اجبار، به کیفیت زمانی که با هم صرف میکنید بیشتر تمرکز کنید، نه مقدار.

چند راه ساده برای خلاص شدن از یکنواختی زندگی

یک هدف در زندگی داشته باشید:

هنگامی که شما در زندگی خود هدف ندارید، تمایل دارید که همسر خود را به عنوان هدف زندگی قرار دهید . زندگی شما حول همسرتان می چرخد و می تواند برای بعضی افراد خسته کننده باشد. آنها احساس خستگی می کنند که تمام نیازهای شما را برآورده کنند. در مورد اهداف خود در زندگی فکر کنید - و بیش از یک هدف داشته باشید. اجازه ندهید تنها مربوط به رابطه شما باشد.


لذت بردن از تنهایی را بلد باشید :

داشتن رابطه ای نباید شما را از لذت تنهایی دور کند از زمان تنهایی خود بهترین استفاده را ببرید. برای تماشای یک فیلم بیرون بروید، به یک آبگرم بروید، یک نپ بخرید، بخوانید، یا به یک پیاده روی بروید.از زمان خود لذت ببرید.
فرار از روزمرگی و یکنواختی زندگی با چندین راهکار ساده

با دوستان خود وقت بگذرانید:

آیا از افرادی هستید که در دقیقه نود برنامه با دوستانتان را کنسل میکنید تا پیش همسرتان باشید؟ این اشتباه را انجام ندهید و زندگی خود را محدود به یک شخص نکنید.با دوستان خود وقت بگذرانید، این به شما کمک می کند تعادل را در زندگی خود حفظ کنید. وقت خود را برای پرورش و حفظ روابط با دوستان صرف کنید.





اختلافات زناشویی خود را با زوج درمانی رفع کنید!

زوج درمانی راه حلی برای رفع اختلافات زندگی زناشویی

اختلافات زناشویی در تمامی زندگی ها نمایان می شود . اگر شما نیز با اختلافات زناشویی مواجه هستید می توانید این اختلافات را از طریق زوج درمانی رفع کنید زیرا زوج درمانی راهی است برای حل کردن مشکلات و کشمکش های زوج هایی که خود به تنهایی قادر به حل مشکلاتشان نیستند. فرایند زوج درمانی شامل زن و شوهر، و یک فرد آموزش دیده و متخصص در این زمینه است که در خصوص احساسات و افکارشان بحث می کنند.در این مطلب درباره چگونگی رفع اختلافات زناشویی با زوج درمانی صحبت می کنیم.زوج درمانی
رفع اختلافات زندگی زناشویی با زوج درمانی

حتما شما هم زنان و مردانی را دیده اید که بنا بر اختلافات مختلفی که بین شان وجود دارد گاهی از ازدواج خود پشیمان می شوند و به فکر طلاق می افتند. بعضی از این افراد بنا به دلایل مختلف مثل اجبار والدین، تنهایی، نداشتن تجربه و ... تن به ازدواج ناموفق داده اند، اما ازدواج شما هر چه بوده است تمام شده است و اکنون بهتر است به فکر رفع اختلافات زناشویی تان باشید که ما برای درمان اختلافات زناشویی به شما بهترین راهکار ها را ارائه خواهیم کرد.
زندگی زناشویی تنش، اختلاف و مشکلات ویژه خودش را دارد. بسیاری از این تنش ها طبیعی، قابل کنترل و رفع و رجوع هستند، اما گاهی برای رفع برخی از مشکلات زناشویی هر چقدر هم تلاش می کنیدبه نتیجه مطلوبتان نمی رسید پس چاره چیست؟! برای حل مشکلات زناشویی تان بهتر است به زوج درمانی روی بیاروید و در پی حل مشکلاتتان بر آیید و اجازه ندهید در روابطتان با همسرتان اختلافات شدیدتر و غیرقابل تحمل تری بروز دهد.
در آموزش مشکل گشایی، زوج ها یاد می گیرند چگونه موضوعاتی را که تعارض ایجاد می کنند، شناسایی کنند، راه حل های اختصاصی را پیدا کنند، به مذاکره بپردازند و مصالحه کنند.
شما می توانید با زوج درمانی روابطتان را بهبود ببخشید. زوج درمانی راهی است برای حل کردن مشکلات و کشمکش های زوج هایی که خود به تنهایی قادر به حل مشکلاتشان نیستند. فرایند زوج درمانی شامل زن و شوهر، و یک فرد آموزش دیده و متخصص در این زمینه است که در خصوص احساسات و افکارشان بحث می کنند.
هدف در زوج درمانی کمک به زنان و مردان است تا همدیگر را بهتر درک کنند و اگر تصمیم دارند و یا می خواهند که تغییر کنند، به آن ها کمک شود تا به خواسته و هدفشان برسند. در مقاله زیر ابعاد و شیوه های مختلف زوج درمانی به صورت پرسش و پاسخ مورد بررسی قرار گرفته است.


زوج درمانی


زوج درمانی رفتاری
رفتار درمانی زوج ها سه نوع کمک را برای آن ها فراهم می کند:تبادل رفتاری، تعلیم دادن ارتباط، و آموزش مشکل گشایی.
در تبادل رفتاری، به هر یک از زوجین کمک می شود تا یک تغییر مطلوب در رفتار طرف مقابل را تعیین کند و طرفین موافقت می کنند با یکدیگر همکاری دوجانبه داشته باشند. درمانگر آن ها را تشویق می کند تا آخر به این تعهد خود وفادار بمانند و نسبت به هم احترام نشان دهند. تعلیم ارتباط به زوج نشان می دهد تا چگونه به حساسیت به یکدیگر گوش دهند و نیازهای شان را بدون اتهام زدن به یکدیگر بیان کنند. در آموزش مشکل گشایی، زوج ها یاد می گیرند چگونه موضوعاتی را که تعارض ایجاد می کنند، شناسایی کنند، راه حل های اختصاصی را پیدا کنند، به مذاکره بپردازند و مصالحه کنند.
بسیاری از رفتاردرمانگر ها همچنین تلاش دارند طریقه واکنش نشان دادن زوجین به رفتار نامطلوب را پاسخ دهند. آن ها ممکن است از شیوه بازسازی شناختی استفاده کنند – که در آن شیوه تفسیر هر یک از طرفین از رفتار های طرف مقابل تغییر داده می شود. زوجین می آموزند که از کلماتی مانند “همیشه” و “هرگز” استفاده نکنند، پیش از متهم کردن دیگری شواهد را بررسی کنند، وعواقب زندگی بر اساس فرضیاتی پوشیده که به درستی آن ها اطمینانی نیست، را مورد ملاحظه مجدد قرار دهند.

زوج درمانی با تمرکز عاطفی
نوع دیگری از درمان که از روان درمانی مراجع- محور کارل راجرز و نیز از نظریه سیستم های خانواده الهام می گیرد، و بیش از رفتار بر عواطف متمرکز می شود. درمانگر به زوج کمک می کند که تا به عنوان پیش شرط درمان، عواطفی را که تعارض آن ها را برمی انگیزد، شناسایی کنند تا بتوانند الگو های رفتاری دردسرآفرین را متوقف کنند. آن ها آسیب پذیری های شان را بیان می کنند و احساسات پذیرفته نشده شان را بروز می دهند، بعد موقعیت آن ها در پرتو این احساسات مورد بررسی مجدد قرار می گیرد تا راه حل های جدیدی به دست آید.
اغلب حل مشکل زوج به قطع کردن یا رهایی از الگو ها یا چرخه های پاسخ انعطاف ناپذیر منوط می شود. برای مثال یک طرف خشمگین، منتقد و شکایتگر با یک الگوی مداوم تکرار شونده، با طرف مقابلی که حالت تدافعی و انزواجو دارد، مواجه می شود. درمانگر به طرف عصبانی کمک می کند تا ناتوانی اش در مورد ارتباط برقرار کردن به صورت غیرتهاجمی- به گوش دادن به نگرانی های طرف مقابل و پاسخ دادن به آن ها با حمایت- را درک کند.


زوج درمانی


زوج درمان روان پویشی
درمان گران روان پویشی معتقدند شیوه ای که زوج های بزرگسال با یکدیگر رفتار می کند، به شدن تحت تاثیر الگو هایی است که در دوران کودکی آن ها تثبیت شده است – درس هایی که اغلب به صورت ناخودآگاه در خانواده ای که در آن بزرگ شده اند به آن ها آموخته شده است. درمانگر بر امیال ناخودآگاه و واکنش های دفاعی که آن ها نیز عمدتا ناخودآگاه هستند، تاکید دارد. واکنش های دفاعی مانع ابراز کامل این امیال می شوند یا آن ها را به سوی دیگر منحرف می کنند.
به جای نمایش احساسات با رفتار های ناسنجیده با کلمات مناسب احساس خود را بیان کنید. با بیان احساسات خود، زمینه مناسبی را برای حل مشکلی که چنین احساساتی را در شما به وجود آورده است، فراهم می کنید.
شوهری که نمی تواند وابستگی و ضعف خود را تحمل کند و با انعطاف نا پذیری و سلطه جویی به عنوان بیانی از قدرت سعی می کند به جبران مفرط این خصوصیت خود بپردازد. این رفتار شوهر ممکن است به رفتار وابسته و انفعالی در همسرش بینجامد- که او می تواند هم همذات پنداری کند و در عین حال از آن احساس تلخکامی کند.
به عقیده روان درمان گران روان پویشی، چنین الگو های مکملی اغلب از روابط دوران کودکی با والدین سرچشمه می گیرد.
اما برخی از همسران از راه حل دیگری برای حل اختلافات خود استفاده می کنند:
3 اختلافات و تعارضات بین خود رابه صورت اصولی ومنطقی حل می کنند. حل اختلافات زناشویی قواعد واصولی دارد که در ادامه به مهم ترین آن اشاره می شود:
زمان و مکان مناسبی را برای صحبت در باره اختلافتان در نظر بگیرید.
وقتی که خسته، گرسنه یا عصبانی هستید زمان مناسبی برای گفت و گو و حل مشکل نیست. همچنین در محیط های پر سر و صدا و یا در حضور دیگران به ویژه فرزندانتان از بحث کردن اجتناب کنید.
احساس منفی خود را بیان کنید
گاهی اوقات زوجین هنگام اختلاف و مشکل به جای بیان ناراحتی و خشم خود، آن احساس را به نمایش می گذارند. مثلا اخم می کنند، حرف نمی زنند، داد و فریاد می کنند و… نکته مهم این است که اگر ناراحتی خود را به زبان نیاورید، همسرتان متوجه نمی شود که شما چه احساسی دارید. به جای نمایش احساسات با رفتار های ناسنجیده با کلمات مناسب احساس خود را بیان کنید. با بیان احساسات خود، زمینه مناسبی را برای حل مشکلی که چنین احساساتی را در شما به وجود آورده است، فراهم می کنید.
مراقب کلام خود باشید
تحقیر، توهین، تهدید، سرزنش و پرخاشگری نکنید. اگر صدایتان بلندتر شده یا تند و با پرخاشگری صحبت می کنید کمی مکث کنید تا آرام شوید و سپس به صحبت هایتان ادامه دهید.

اختلافات گذشته را به میان نکشید
آن چه که در شرایط معمول مانع از حل اختلاف می شود آن است که معمولا پس از بروز یک اختلاف، زوجین مشکلات قبلی و قدیمی را هم به میان می آورند. این موقعیت تنها باعث پیچیده تر شدن مشکلات می شود، طوری که دیگر هیچ راهی برای حل مشکل اصلی باقی نمی ماند. سعی کنید هر دفعه درباره یک موضوع بحث کنید و تنها روی آن موضوع تمرکز داشته باشید.
‹همین نکات ریز و پیش پا افتاده هستند که با رعایت آن ها می توان سختی های زندگی مشترک را به دورانی باشکوه و لذت بخش تبدیل کرد. ›

زوج درمانی یک پیشنهاد جدی است

کسی که دچار اختلال هراس و اضطراب است معمولا از دریافت کمک و درمان امتناع می کند. بسیاری از این افراد اصلا نمی پذیرند که دچار مشکل هستند. این برای شریک و همراه بسیار ناامید کننده و آزاردهنده است و بعید است در این وضعیت رابطه سالمی وجود داشته باشد. اگر فکر می کنید به هر دلیلی همسرتان حاضر نیست مشکل فردی خودش را بپذیرد خوب است به او پیشنهاد مشاوره خانواده یا زوج درمانی را بدهید.

مشاور می تواند با ملاحظه شرایط ویژه از او بخواهد تا برای بهبود رابطه، پیشنهادهای او برای درمان را بپذیرد. اگر همسرتان زوج درمانی را هم قبول ندارد اکنون زمانی است که خودتان باید کمک بخواهید. مشاور می تواند راهکارهای موثر برای کنار آمدن با این شرایط خاص را توصیه کند.