عطر تلخ

نکات زندگی و همسرداری,روانشناسی و مشاوره

عطر تلخ

نکات زندگی و همسرداری,روانشناسی و مشاوره

سال اول پس از ازدواج

سال اول پس از ازدواج سالی پرنشاط و خاطره انگیز است . و انسان با مفاهیم والا و زیبایی آشنا می شود. که قبل از ازدواج واقعی امکان شناخت و آشنا شدن با آنها را نداشته است. اما زوج های جوان نباید غرق لذات و زیبایی ها ظاهری این دوران شوند به گونه ای که آنها را از پایه ریزی صحیح و منطقی یک زندگی موفق مانع شود. از قدیم گفته اند که : خشت اول گر نهد معمار کج ، تا ثریا می رود دیوار کج پس چه خوب است تازه عروس ها و تازه دامادها از همان روزهای اول زندگی بفکر ساختن یک زندگی و خانواده موفق باشند.
توصیه های مهم در اولین سال پس از ازدواج
انتظارات خود را مدیریت کنید

هیچکس همسر کاملی نیست و هیچ کسی پیدا نمی‌شود که دقیقا نیمه دوم شما باشد. مناسب بودن همسرتان موضوعی نسبی است و شما نباید توقع داشته باشید که تفاهمی‌کامل با هم داشته باشید یا از تمام حرکات و افکار همسرتان راضی باشید. گاهی در مورد موضوعاتی پیش پا افتاده باید کوتاه بیایید و یا به موضوعی عادت کنید. این موضوعات می‌تواند طریقه مسواک کردن همسرتان و یا عادت صحبت کردن باشد.

حتی ازدواجی که با عشقی آتشین شروع شده است در همان ماه‌های اول روی دیگر خود را نشان می‌دهد، تفاوت‌های جزیی در رفتارها گاهی شما را عصبانی می‌کند. هر وقت دچار چنین مشکلاتی شدید نفسی عمیق بکشید، سعی کنید در همان لحظه بحث نکنید، به خوبی‌های همسرتان فکر کنید. بعد از مدتی اگر نتوانستید با موضوع کنار بیایید، با آرامش آن را با همسرتان مطرح کنید.
به یکدیگر وفادار باشید

بعد از ازدواج، همسرتان مهمترین شخص در زندگی‌تان است و مهم‌ترین دغدغه ذهنی‌تان است. شما باید کمی‌مرزهایتان را با خانواده، دوستان و همکارانتان پر رنگ کنید تا در آن میان یک سرزمین با مرزهای مشخص برای خودتان و همسرتان داشته باشید و برای تحکیم ارتباط و استقلالتان تلاش کنید. از این به بعد باید در مراحل زندگی با هم باشید و خوشی‌های مشترکی را تجربه کنید و در سختی‌ها کنار هم باشید. یکی دیگر از جنبه‌های وفاداری این است که هیچگاه با هیچ کس در مورد کمبودها و مشکلات و بدی‌های همسرتان صحبت نکنید. اگر در زندگی مشترکتان دچار مشکلی شدید در مورد آن تنها با همسرتان صحبت کنید، نه با دوستان و یا خانواده تان.
زبان مشترک پیدا کنید

در رابطه زناشویی مرزی برای ارتباط وجود ندارد. نباید از هم خجالت بکشید و چیزی از احساساتتان را پنهان کنید. یاد بگیرید چگونه به بهترین وجه به همسرتان بفهمانید که در یک لحظه حوصله ادامه بحث را ندارید و یا موضوعی برای شما جالب نیست. ابراز احساسات کنید، از او تشکر کنید و یا معذرت خواهی کنید و هر بار این جملات را به کار ببرید. سعی کنید مکالمات‌تان تا آنجا که می‌تواند پر از شوق و مثبت اندیشی باشد.
از یکدیگر حمایت کنید

مطمئنا سخنان حمایتی شیرین‌تر از انتقاد است، پس سعی کنید انتقاد را با محبت همراه کنید. باید تلاش کنید که هر چند اندک زندگی روزمره همسرتان را ساده و شیرین‌تر کنید. در طول روز، زمانی هر چند کوتاه را برای توجه به هم و گفت‌وگو با هم در نظر بگیرید. با این کار احساس بهتری نسبت به هم خواهید داشت. سعی کنید هر وقت که برایتان ممکن است در کارها به هم کمک کنید.

گاهی شما ظرف‌ها را جمع کنید و یا حمام را بشویید. هیچگاه منتظر نباشید که کاری را که به طور مشخص وظیفه هیچکدامتان نیست را همسرتان انجام دهد، سعی کنید پیش دستی کنید. شاید این توصیه‌ها بسیار ساده و ابتدایی به نظر بیایند اما همین نکته‌های جزیی رابطه‌تان را می‌سازد.
به زندگی شخصی‌تان اهمیت بدهید

درست است که روابطه زناشویی مهمترین رابطه شما است اما شما نقش‌های دیگری نیز در جامعه دارید. یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های ذهنی زوج‌های جوان چگونگی نگاه داشتن ارتباط های قدیمی‌شان بعد از ازدواج است. ازدواج هیچگاه نباید باعث شود که شما با خانواده و دوستان قطع رابطه کنید. این در مورد علاقه‌ها و فعالیت‌های شخصی‌تان نیز صدق می‌کند. نیازی نیست که شما تمام سرگرمی‌هایتان را کنار بگذارید، بلکه باید توجه کنید که با ازدواج شما در مورد رابطه‌تان مسئولید و باید مسئولانه زندگی‌تان را برنامه‌ریزی کنید و در مورد آنها باید همراه همسرتان تصمیم بگیرید.
شما در همه چیز زندگی شریک هستید

اگر روزی از کار برگشتید و خانه نامرتب بود یا شامی‌ آماده نبود، شما باید اول نگران همسرتان باشید نه اینکه از آن اوضاع عصبانی باشید. همسر شما ممکن است روز کاری سختی داشته باشد، با کسی کشمکش داشته باشد یا حتی کسل و بی‌حوصله باشد. شما باید به او کمک کنید تا هر مشکلی که داشته است حل شود و در پختن غذا و مرتب کردن خانه به او کمک کنید. در این صورت است که همسر شما نیز در موقعیتی مشابه شما را درک خواهد کرد. در زندگی مشترک کسی بر دیگری برتری ندارد و همه چیز بر مبنای توافق، تفاهم و مهربانی است.
شما با هم یکسان نیستید

جدای از تفاوت‌های خانوادگی، تربیتی و ژنتیکی که ممکن است با همسرتان داشته باشید، زنان و مردان به طور کلی تفاوت‌هایی با همدیگر دارند. به طور مثال مردان بعد از یک روز کاری دوست دارند که به آرامش برسند و استراحت کنند، تلویزیون نگاه کنند و یا روزنامه بخوانند تا از فشار روز کاسته شود، اما در مقابل زنان دوست دارند که صحبت کنند تا به آرامش برسند.

اگر شما این تفاوت را درک کنید، بسیاری از بحث و جدل‌هایی که ممکن است تا سال‌ها زوج‌ها با یکدیگر داشته باشند را با یکدیگر نخواهید داشت. البته راه‌های متفاوتی برای توافق در این زمینه وجود دارد. ممکن است سریالی بیابید که زنتان نیز به آن علاقه داشته باشد تا با آرامش آن را نگاه کنید یا در مقابل موضوعی را بیابید که همسرتان به آن علاقه دارد تا در مورد آن صحبت کنید.
رابطه زناشویی خوبی داشته باشید

با داشتن یک رابطه زناشویی خوب می‌توانید علاوه بر کشش روحی کشش جسمی‌نیز به یکدیگر داشته باشید و با این کار رابطه‌تان را محکم‌تر کنید. باید تلاش کنید که به نیازهای یکدیگر توجه کنید و سعی کنید که رابطه‌تان برای هر دو لذت بخش باشد و برای همسرتان سهمی ‌بیشتر از خودتان در این روابط بخواهید.در مورد آینده رابطه‌تان و حتی بچه صحبت کنیدحتی اگر هنوز موقعیت آن را ندارید و یا تصمیمی ‌در مورد آن ندارید در مورد بچه صحبت کنید، در مورد نقشه‌هایتان برای بهبود مالی، کاری، تحصیلی و یا هر چیز دیگر با هم صحبت کنید. سعی کنید در مورد آنها به توافق برسید و برنامه‌ای مشترک در مورد تمام مراحل زندگی‌تان داشته باشید.
فکر کنید که همسرتان چه توقعاتی از شما دارد

ما همیشه در مورد احساسات، خواسته‌ها و احتیاجات خودمان تمرکز می‌کنیم. سعی کنید اولین چیزی که به ذهن‌تان رسید را نگویید، شما به مرور می‌آموزید که همان حرف‌ها را می‌توانید با کلماتی بیان کنید که همسرتان از آن خوشش بیاید.

اگر می‌خواهید چند ساعتی را با خود خلوت کنید، هیچگاه به همین رکی آن را بیان نکنید. بلکه می‌توانید بگویید اگر چند ساعتی را استراحت کنم می‌توانم بهتر به حرف‌هایت گوش دهم. یا مثلا وقتی او از شما می‌پرسد که آیا لباسی که پوشیده است خوب است، تنها به پاسخ‌های معمولی اکتفا نکنید بلکه کمی ‌به جزییات نیز اشاره کنید. اما توجه داشته باشید که هیچ‌گاه به او دروغ نگویید. تنها بار خشونت یا بی‌احساسی کلمات را بگیرید.
اشتباه‌هایتان را بپذیرید

گاهی زوج‌ها حتی بعد از سال‌ها زندگی مشترک نتوانسته‌اند یاد بگیرند که اشتباهاتشان را بپذیرند و معذرت خواهی کنند. همین موضوع باعث درگیری‌های زیادی می‌شود. شما یاد بگیرید در همین ابتدای ازدواج یاد بگیرید که یک زوج نباید هیچ‌گاه از اعتراف در مقابل یکدیگر واهمه داشته باشد. همچنین سعی کنید بیاموزید که در زندگی مشترک شما نیز اشتباهات همسرتان را ببخشید.
در هنگام صحبت ساکت نباشید

هیچ‌گاه در بحث‌ها ساکت نباشید، این سکوت شما ممکن است برای همسرتان نشانه‌ای از بی‌احترامی‌ باشد یا فکر کند شما به او گوش نمی‌دهید و یا برای او ارزشی قائل نیستید. حتی اگر حرفی برای زدن ندارید سعی کنید با چهره‌تان نشان دهید که به بحث علاقه‌مندید و یا با چند کلمه موافقت یا مخالفت خود را نشان دهید. مطمئن باشید همین ریزه‌کاری در صمیمی شدن شما نقش بسیار مهمی ‌بازی خواهد کرد.
با همدیگر وقت بگذرانید

گاهی شما سه ساعت در کنار هم هستید و تلویزیون نگاه می‌کنید اما با هم بودن را حس نمی‌کنید. بنابراین زمان با هم بودن اهمیتی ندارد و سعی کنید از این زمان بیشترین استفاده را برای تفریح و شناخت هم ببرید. قدر این زمان با هم بودن را بدانید. همسرتان بهترین دوست شما است با او خوش بگذرانید.
هدیه بخرید

گاهی با خرید یک هدیه همسرتان را بیشتر خوشحال می‌کنید تا دو برابر رقم آن را به او بدهید. خرید یک جواهر یا عطر می‌تواند کار خوبی باشد اما در واقع احساس شما را به او نشان نمی‌دهد. برای خرید هدیه باید وقت گذاشت، علایق همسرتان را به دقت بررسی کنید و بفهمید به چه چیزهایی علاقه دارد یا در آن روزها احتیاج دارد.

گاهی خرید یک سی‌دی موسیقی یا کتاب خیلی بیشتر از قیمتش همسرتان را خوشحال می‌کند. باید با انتخاب هدیه‌تان به او بفهمانید که در مورد آن فکر کرده‌اید و از لابلای صحبت‌های روزانه‌اش به علاقه او پی ببرید. گاهی خرید یک بلیت سینما می‌تواند او را غافل‌گیر و خوشحال کند.
اجازه ندهید خانواده‌هایتان زندگی شما را خراب کنند

شما قبل از زندگی مشترک‌تان با یک خانواده دیگر زندگی می‌کردید در این روزهای اول شاید برای شما سخت باشد که بیاموزید که شما خانواده‌ای جدید تشکیل داده‌اید. شما باید به خانواده‌هایتان بیاموزید که دیگر برادر یا خواهر یا بچه کوچک‌شان نیستید. با احترام با آنها برخورد کنید ولی مرزی را برای زندگی خصوصی‌تان برای خودتان و خانواده‌تان ترسیم کنید. هر شخصی خصوصیات خاص خود را دارد تلاش کنید علاوه بر این توصیه‌ها خودتان روز به روز همسرتان را بیشتر بشناسید و با او با عشق و توجه رفتار کنید. مطمئن باشید که با درک متقابل می‌توانید روز به روز زندگی بهتری داشته باشید و انرژی و حمایت دو نفر را به جای یکنفر در زندگی‌تان حس کنید.

همسرداری-این ده نکته را مردان خانواده بخوانند !

مردان خانواده

 
زنها همیشه دوست دارند که کاش مردان خانواده شان یا همسرانشان یک سری از نکات کوچک اما مهم در مورد زندگی مشترک با زنها را می دانستند شاید این ده نکته ای که برای مران خانواده ایرانی تهیه کرده ایم . فقط یک سری دهگانه از نکات همسرداری می باشد!

اما مردان خانواده  با اینکه زنهایشان را دوست دارند اما اصلا به فکرشان هم خطور نمی کند که رعایت مطالب و نکات ساده چقدر می تواند زندگی مشترک با همسر محبوبشان را زیباتر و جذابتر کند.
ده نکته از مهارتهای همسرداری

 اما این ده نکته مهم برای مردان خانواده که خیلی خوب است که در امر همسرداری بهتر رعایت کنند.

    1- مردان خانواده ! طوری رفتار کنید که زن بداند وجودش حتماً لازم است، زیرا اگر این کار را نکنید افکارش او رابه جایی میکشاند که فکر میکند وجودش غیر ضروری است و شما وی را با چهارچوب دَر یکی میبینید. زنها دوست ندارند با ریسکی که میکنند زندگیشان از هم بپاشد و تنها مردان هستند که این اطمینان را در آنها به وجود میآورند.

2- مردان خانواده ! اجازه بدهید که  زنها استقلالشان را حفظ کرده تا بتوانند از ایده های شان استفاده کنند. باور کنید شما باید این اطمینان را به آنها بدهید.

3- مردان خانواده ! فکر نکنید نظر یک زن نمیتواند چاره ساز باشد، این افکار قدیمی را دور بریزند. نظر او را بپذیرید و به آن فکر کنید.

4- مردان خانواده ! لطف کنید بدانید زنها اگر موفقیتی به دست می آورند سریعاً آن را با شما تقسیم میکنند. پس نگران  نباشید.

5- مردان خانواده ! همسرتان را تنها نگذارید. به زن خود اطمینان بدهید حتی اگر میخواهد کره زمین راهم منفجر کند شما با او خواهید بود . بگذارید امتحان کند.

6- مردان خانواده ! بدانید اگر بتوانید ترس عدم موفقیت در زندگی را در همسرتان از بین ببرید بهترین همسردنیا میشوید، باور کنید چیزی جز قدرشناسی به دست نمیآورید.

7- مردان خانواده ! در صورت شکست همسرتان، به وی آرامش بدهید نه اینکه پتکی بشوید و برسرش فرود بیائید. همانطور که در موفقیت هایش صورتحساب جلویش میگذارید درشکست هایش هم بفرمایید حساب کنید.

8- مردان خانواده ! افکارتان را به همسرتان تحمیل نکنید. واقعاً دلیلی ندارد چون شما مرد هستید نظرتان قابل اجرا باشد.

9- مردان خانواده ! بدانید قدرت و اعتماد به نفس مرد به علاوه سنجش و دورنگری زن، اعتدال در زندگی مشترک را تضمین میکند.

10- مردان خانواده ! و اما بدانید که شما برای همسرتان با ارزش ترین فرد هستید. پس او هم باید برای شما باارزش ترین فرد باشد.

مشاوره:40 نکته کوتاه برای تدام زندگی مشترک

مشاوره:40 نکته کوتاه برای تدام زندگی مشترک



اگر به همسر و دوام زندگی زناشویی خود علاقمند هستید، بد نیست این نکات را به خاطر بسپارید:
 
۱ – کم توقع باشیم؛ از همسرمان آن قدر انتظار داشته باشیم که بتواند به انتظارات پاسخ دهد.
 
۲ – گذشت کنید؛ مطمئنا زندگی بدون خطا نیست و هر کدام از ما دچار اشتباهاتی می شویم و با گذشت می شود زندگی شیرین تری داشت.
 
۳ – این را قبول کنید که او با یکسری عادات و خو ی ها بزرگ شده است و راحت نمی تواند آنها را کنار بگذارد. به او فرصت دهید.
 
۴ – به خاطر همسر خود کمی از مطالب مفید و روانشناسی استفاده کنید؛ چرا که ما تجربه کافی را در اوایل زندگی نداریم.
 
۵ – قدر حال را بدانید شاید فردا دیگر دیر باشد.
 
۶ – این را خوب درک کنید که می توانید بهترین لحظات رو با همسر خود داشته باشید؛ هیچ کس نمی تواند جای همسر شما رو بگیرد.
 
۷ – صبور باشیم؛ اگر رفتار همسرمان را خوشایند نمی دانیم بهتر است با حوصله و تأمل و در شرایط مناسب او را از چگونگی رفتارش آگاه کنیم.
 
۸ – منطقی رفتار کنیم؛ مسایل را منطقی و درست بررسی کنیم و به جای منافع شخصی، مصالح زندگی مشترک را در نظر بگیریم و بی طرفانه قضاوت کنیم.
 
۹ – مثبت نگر باشیم؛ با بیاد آوردن لحظات شیرین زندگی بدبینی را از خود دور کنیم، به رفتارهای خوب همسرمان بیشتر بیندیشیم و جنبه های خوب زندگی را فراموش نکنیم.
 
۱۰ – یکدل باشیم؛ درک متقابل موجب ایجاد تفاهم می شود و یکدلی به وجود می آورد.
 
۱۱ – ارتباط کلامی و عاطفی خود را حفظ کنیم؛ سعی کنیم با همسر خود درباره ی مسائل مختلف گفتگو کنیم. صحبت کردن بهترین راه آگاهی از افکار و احساسات همسر می باشد.
 
۱۲ – با یکدیگر مهربان باشیم؛ همسرمان را جزئی از وجود خود بدانیم، محسناتش را بازگو کنیم، برایش خوبی بخواهیم و در راه کمک به همسرمان تمام تلاش خود را به کار ببریم. با مهربانی می توانیم مالک قلب های یکدیگر باشیم و رابطه ی گرم و صمیمی بر قرار کنیم.
 
۱۳ – محبت پذیر و قهر گریز باشیم؛ منش توأم با مهربانی و دوری از قهر و کینه صفت همسران فداکاراست. تلاش کنیم که آیینه ی زندگیمان شفاف و بدون غبار کدروت باشد.
 
۱۴ – سعی کنیم همدیگر را در کارهای که در دست انجام دادیم تشویق کنیم؛ چراکه هیچ کس مثل زن و شوهر نمی توانند مشوق هم باشند.
 
۱۵ – راستگو باشیم؛ صداقت و راستی از بهترین سرمایه های زندگی مشترک است. هرگز نباید به دروغ و نیرنگ متوسل شویم حتی اگر حقیقت به نفع ما نباشد. فراموش نکنیم که دروغ پایه های زندگی را سست می کند.
 
۱۶ – محیط خانواده را با صفا کنیم؛ فضای عاطفی خانواده باید چنان مطلوب و دوست داشتنی باشد که همسرمان در آن احساس رضایت خاطر کند و از امنیت روانی برخوردار باشد.
 
۱۷ – به نیازهای همسر توجه کنیم؛ رفتار دلنشین و توأم با متانت موجب می شود خواسته های خود را به راحتی بیان کند.
 
۱۸ – بهداشت روانی همسر را تأمین کنیم؛ در سایه ی سلامت جسمی و روانی می توانیم به هدف های خود برسیم، بنابراین باید به رفتار او توجه نماییم و از افسردگی و خمودیش جلوگیری کنیم.
 
۱۹ – با یکدیگر مشورت کنیم؛ هر یک از همسران باید حق داشته باشند نظر و پیشنهاد خود را بیان کنند. با مشورت کردن، راه رسیدن به زندگی سالم کوتاه تر می شود.
 
۲۰ – قدرشناس باشیم؛ از همسرمان به خاطر انجام وظایف، مسوولیت ها و همکاری هایش قدردانی کنیم برای ابراز سپاسگزاری و تشکر به کلمه های خاصی نیازمند نیستیم!
 
۲۱ – احساس مسوولیت داشته باشیم؛ هر یک از همسران باید خود را در مقابل کاری که برعهده گرفته اند متعهد بدانند و از انجام دادن آن شانه خالی نکنند.
 
۲۲ – سعی کنید حرمت هم را همیشه رعایت کنید. حتی موقع دعوا
 
۲۳ – خوش قول باشیم؛ برای حرف ها و قول های خود ارزش قائل شویم و خود را در مقابل آنها مسوول بدانیم خوش قولی نشانه ی احترام به خود و همسر است.
 
۲۴ – سلایق و علایق او را بدانید تا با این کار به بگوئید که چقدر برای شما مهم است؛ در بسیاری از موارد زن وشوهر از هم توقع دارند که او را خوب بشناسد و بدانند که او چی دوست دارد.
 
۲۵ – خود را به جای همسرمان بگذاریم؛ دنیا را از دریچه ی نگاه او ببینیم و از خود بپرسیم : « اگر من جای او بودم چه می کردم؟ »
 
۲۶ – سختی ها و مشکلات محیط کار را در حد ضرورت با همسرمان در میان بگذاریم؛ هم فکری بار مشکلات را سبک تر می نماید.
 
۲۷ – روابط زناشویی را بسیار مهم بدانیم؛ عدم توجه به این روابط موجب ایجاد مشکلات مختلف خانوادگی، روحی و روانی برای هر یک از طرفین می شود و زندگی را با خطرهای جدی روبرو می کند.
 
۲۸ – به همسر خود بگوییم که من به خاطر عشق به تو همه ی سختی های زندگی مان را می پذیرم چنین جملاتی باعث دلگرمی او می شود.
 
۲۹ – همدیگر را آرام کنید؛ رو زها همیشه بدون مشکل نیست و شرایط سخت از زندگی جدایی ناپذیر است. اگر یک روز همسرتان عصبانی بود شما سعی کنی او را آرام کنید و بر عصبانیت او نیافزاید.
 
۳۰ – با متانت و صداقت قبول کنیم که در بعضی از کارها همسرمان شایسته تر است.
 
۳۱ – با جملات زیبا از همسر خود دلجویی کنیم؛ یک جمله ی شورانگیز می تواند طوفانی از خشم وغضب و نفرت را خاموش کند و بنای زندگی را از خطرات گوناگون دور سازد.

۳۲ – برای سخن و پیشنهاد همسرمان احترام قائل شویم و خود را عقل کل ندانیم. باور داشته باشیم که همیشه همه چیز را همگان دانند.
 
۳۳ – فرمان ندهیم؛ نباید خانه را به پادگان تبدیل کنیم، متوجه باشیم که خانه کانون عشق و محبت است نه محل یکه تازی و خشونت.
 
۳۴ – از ازدواج خود اظهار پشیمانی نکنیم؛ زندگی و روابط خود را با دیگران مقایسه نکنیم و از یاد نبریم که زندگی هر کسی مطابق سلیقه و عقل و درایت او اداره می شود.
 
۳۵ – روی نقاط ضعف همسر خود انگشت نگذاریم؛ هر فردی ممکن است در موارد مختلف دچار ضعف باشد آشکار کردن و بزرگ جلوه دادن این نقاط ضعف موجب ایجاد کدورت می شود. هرگز نباید از نقطه ضعف ها به عنوان اسلحه ای برای سکوت یا شکست دادن همسر استفاده کنیم.
 
۳۶ – مقابله به مثل نکنیم؛ از رفتارهای تلافی جویانه بپرهیزیم و سعی کنیم به جای مقابله به مثل، رفتار مناسب را به او یادآوری نماییم.
 
۳۷ – مقایسه نکنید؛ با مقایسه، هم همسر خود را از خود ناراحت می کنید و هم زندگی را برخود سخت می گیرید و بدانید تمام انسان ها نمی توانند شبیه هم باشند.
 
۳۸ – سعی کنید در هر جای جویای حال همسر خود باشید؛ این امر باعث می شود تا حس اهمیت زن وشوهر برای هم بیشتر شود.
 
۳۹ – روزها ی خوب با هم بودن رو به یاد هم بیاریم؛ این امر باعث می شود تا روز ها ی با خاطرات تلخ راحتتر فراموش شود.
 
۴۰- شنونده ی خوبی باشیم؛ هنگامی که همسرمان با ما صحبت می کند حتی الامکان به چشمان او نگاه کنیم و یا با اشاره و سرتکان دادن نشان دهیم که به حرف های او توجه داریم.

امیدواریم احساس خوشبختی همراه زندگی شما و همسرتان باشد

الگوی 8 مرحله‌ای درمان همسران

راهکارهای زوج درمانی


ازدواج یکی از مهم‌ترین رویدادهایی است که در زندگی افراد اتفاق می‌افتد و زوج‌ها ممکن است با مشکلات متفاوتی روبه‌رو شوند که میزان آرامش آنها کاهش یافته و در نهایت تنش و کشمکش بین آنها افزایش یابد. زوج درمانی راهی است برای حل کردن مشکلات و کشمکش‌های زوج‌هایی که خود به‌تنهایی قادر به حل مشکلاتشان نیستند. فرآیند زوج درمانی شامل زن و شوهر و یک فرد آموزش دیده و متخصص (درمانگر روان‌شناس) است و هدف در زوج درمانی ریشه‌یابی علت مشکل و در نهایت درمان رابطه بین زوج است.

چنانچه از لحاظ بالینی مشخص شد که هیچ‌یک از زوجین از اختلالات روانشناختی رنج نمی‌برند، اقدامات زوج درمانی آغاز می‌گردد. اگر هر کدام از زوج‌ها یا هر دو دارای مشکلات بالینی هستند لازم است تا ابتدا درمان‌های انفرادی و مداخلات دارویی در مورد آنها انجام شود و سپس از روش‌های زوج درمانی استفاده شود.

غالبا زوج‌ها در زمینه‌های کاهش رابطه یا ارتباط کلامی، بحث و جدل‌های مداوم، برآورده نشدن نیازهای عاطفی و جنسی، مشکلات اقتصادی، اختلاف نظر در مورد سبک فرزندپروری و... به مشکل برخورد می‌کنند .

یکی از روش‌هایی که به بهبود رابطه زوجین کمک می‌کند استفاده از الگوی هشت مرحله‌ای است که مراحل آن عبارتند از:

گام اول: پاسخدهی به سوالات و پرسشنامه و مشخص کردن فعالیت‌های روزانه، اهداف در زندگی و میزان تعهد زوج به یکدیگر.

گام دوم: هر دو زوج باید تمایل خود را در خصوص اقدامات درمانی اعلام کنند و مسئولیت انجام دادن کارها و تغییراتی که پیش رو دارند را بپذیرند و متعهد شوند که با یکدیگر برای حل کردن مشکلاتشان همکاری می‌کنند.


زوج درمانی چیست


گام سوم: نوشتن مشکلات و مفهوم سازی ریشه مشکلات و مشخص کردن نقاط قوت رابطه زوج و نکات مثبتی که بین آنها وجود دارد.

گام چهارم: اجرای «روزهای محبت»: هر کدام از زوجین هشت تا 20 خواسته خود را که کوچک و قابل اجرا هستند، به صورت روزانه اجرا می‌کنند (یعنی هر کدام مشخص می‌کنند چه رفتارهایی آنها را خوشحال می‌کند و در طول روز متعهد می‌شوند که هشت تا 20 مورد را انجام دهند). مانند: سلام کردن، بوسیدن قبل از خروج از منزل، دادن پیامک، رعایت نظم، گفتن جملات مثبت، توجه و گوش‌دادن به صحبت‌های یکدیگر و... .

گام پنجم: تمرین ابراز پیام به صورت صادقانه و سازنده و مستقیم و پرهیز از کنایه و طعنه‌زدن به یکدیگر.

گام ششم: مشخص کردن و تقسیم مسئولیت‌ها (مثلا نگهداری از فرزند، انجام امور مالی، شرکت در جلسات مدرسه و رسیدگی به تکالیف فرزند.)

گام هفتم: استفاده از مهارت حل مساله و انرژی‌گذاری برای دستیابی به اهداف زوج‌ها در خانواده.

گام هشتم: استفاده از قوانین و قواعد ارتباطی و حفظ کردن الگوهای ابراز محبت و تغییرات جدید.

استفاده از این روش به زوج‌ها کمک می‌کند روند زندگی خود را بهبود بخشیده و با کاهش تنش و کشمکش‌های روزمره، به سمت آرامش و سلامت روان گام بردارند.







مشاوره آداب همسر داری

مشاوره آداب همسر داری



مشاوره آداب همسر داری حلال مشکلات

اینکه یک زن بداند چگونه میتواند همسر خود را از هر لحاظ تامین کند تا همسرش در پی جبران آن کمبود و رفع کردن آن به کمک فرد سوم نباشد، همانقدر مهم است که رفتارهای یک مرد نسبت به زنش اهمیت دارد.

اینکه هر فرد نقش خود را به خوبی بداند و آنرا به بهترین نحو انجام دهد ، قطعا به بهبود کیفیت زندگی زناشویی کمک میکند. ولی اگر طرفین از وظایف خود با خبر نباشند که در اکثر مواقع هم مشکلات زناشویی ، از همین عدم آگاهی شروع میشود ، نقش مشاوره خانواده و مشاوره آداب همسر داری پر رنگ تر میشود. اینکه مشاوری باشد که کاملا منصفانه و اگاهانه در مواقع حساس بتواند طرفین را از ورود به دنیایی از اختلاف نظرها و پر رنگ تر شدن آنها جلوگیری کند، همیشه تاثیر گذار بوده است.

در مشاوره تلفنی زناشویی زنان از این گلایه دارند که بسیاری از مردها در میان صحبت های خود از خانم خود انتقاد می کنند. به نظر شما بهترین روش انتقاد چیست؟ آیا راهکار مناسبی در این زمینه می دانید؟ مشاوره سبک زندگی می تواند راهنمای خوبی برای راهکارهای انتقاد مناسب و سازننده از همسر باشد بدون آنکه همسر از انتقادها ناراحت شود.

زنان دوست دارند مردها مانند خودشان برای شناخت و پیدا کردن راههای مناسب برای داشتن ارتباط مفید و لذت بخش تلاش کنند.

در مشاوره های خانواده مشاهده می کنیم که زنان بیشتر مردها به دنبال مطالعه کتابهای روانشناسی ، مشاوره فرزند پروری ، مشاوره زناشویی هستند.

ممکن است مردها به خاطر ویژگی شخصیتشان یا حتی غرور مردانه به دنبال مباحث مشاوره روانشناسی نباشند.

اما مردها فراموش نکنند با استفاده از مشاوره آداب همسرداری که مهارتهای مربوط به حرف زدن مناسب ،رفتار و تصمیم درست در طول زندگی را ارائه می دهد ، می توانند رضایت بیشتری در زندگی داشته باشند.

چون اختلاف نظر همیشه وجود دارد و هیچ دونفری را پیدا نخواهید کرد که عینا مشابه هم باشند، پس با قبول این قانون این را هم میپذیریم که در صورت به وجود آمدن کوچکترین مشکلی ، اختلاف نظرها بیشتر به چشم می آید و این باعث میشود که زوجین فکر کنند که چقدر با هم اختلاف نظر داشته اند و نمیدانستند ، در صورتی که این اختلافها وجود داشته و دارند و فقط به آنها توجه نمی شده است.

پس باید حواسمان به احساسمان و برآورده کردن نیازهای همسرمان از هر نظر باشد تا اجازه مطرح شدن و قدرت گرفتن اختلاف نظرها را ندهیم، و تنها در این صورت است که جلوی ورود شخص سوم به روابطمان را میگیریم و این را هم بدانیم چه آگاه به قوانین باشیم چه نباشیم ، مشاوره روانشناسی همیشه نقش مثبتی خواهد داشت پس آنرا فراموش نکنیم و جدا از مشورت با افراد عادی که آگاهی لازم در این زمینه را ندارند خودداری کنیم. چون همانقدر که یک مشاوره خوب میتواند تاثیر مثبت بگذارد ، مشاوره بدون آگاهی توانایی این را دارد که وضع را از آن چیزی که هست بدتر کند.
“شوهران خود را با زبان شیرین شیفته خود کنید نه با لباس زیبا”

در کنار یک مشاوره آداب همسر داری خوب و مثبت سعی کنید با افرادی در ارتباط باشید که زندگی زناشویشان از سطح سلامت و شادابی خوبی برخوردار باشد. یا با دوستانی که در زندگی مشترک و ازدواج خود موفق نبوده اند ترجیحا معاشرت مداوم نداشته باشید. چون چه شما بخواهید و چه نخواهید تاثیر اطرافیان بر روی زندگی انکار ناپذیر است ، پس تا جایی که میتوانید دور خود را با انرژی مثبت پر کنید. قطعا نتیجه مثبتش را خواهید دید.

اگر شما و نامزدتان علاقه ای به وقت گذراندن با دوستان و خویشاوندان همدیگر ندارید، شاید می توان گفت که نسبت به اجتماع منزوی شده اید. اگر نامزد شما می گوید که شما به قدری جذاب هستید که حاضر نیستید شما با هیچ مرد دیگری گفت و گو کنید؛ او عاشق شما نیست، بلکه کج خیال و انحصار طلب است. این موارد در مشاوره دوران نامزدی زیاد مشاهده شده است.

فردی را تصور کنید که خود را یک مجرد اهل حال و خوشی می داند یا کودکی که خود را تحت اجبار پدر و مادر می بیند ، با تصور و باوری از خود زندگی می کند که با ازدواج همخوانی ندارد ، این افراد باور ندارند که ازدواج می تواند تغییری در برنامه زندگی شان به وجود آورد.

ممکن است مدت ها از رابطه قبلی خود با فردی ، گذشته باشد ، اما انرژی و وقتی که صرف فکر کردن به آن می کنید باعث می شود از انرژی و وقتی که باید صرف زندگی زناشویی خود بکنید ، کم می کند.

یک ضرب المثل قدیمی اسپانیایی می گوید: «دوستانت را نشانم بده تا بگویم که کیستی.» به مرور زمان حلقه دوستان و معاشران شما تغییر می یابد. همکاران، دوستان باشگاهی، همسایه ها و هم آیینهای تازه ای را به حلقه دوستی خود راه می دهید. برخی دوستی ها کمرنگ می شوند و دوستی های تازه ای بوجود می آیند و دائم دوستی ها و روابطی را حفظ کنید که موجب تقویت رابطه شما و همسرتان می شوند، نه آن رابطه هایی که به قیمت کم رنگ شدن زندگی زناشویی شما تقویت می شود.

در مشاوره آداب همسر داری اکثر والدین یکی از مهم ترین تصمیم هایی که در زندگی مشترک دارند داشتن یا نداشتن فرزند است. همسرانی هستند که در مشاوره آداب همسر داری شرکت می کنند و در کنار مسایل خود از موضوع فرزند پروری هم سوال می کنند. انتخاب نداشتن فرزند ، خواه دلیل پزشکی داشته باشد یا اعتقادی، به هر حال اقدام خودخواهانه ای نیست و شاید ناشی از فداکاری باشد.
داشتن فرزند

تضمین آن نیست که در سنین پیری از شما پرستاری و مراقبت شود. فرزند، تضمین آن نیست که هیچ گاه تنها نخواهید ماند. فرزند، تضمین آن نیست که احساس کنید همه مهر و محبتی را که به آنها کرده اید پس خواهید گرفت.

از آنجا که داشتن فرزند یک انتخاب است و لازمه ازدواج نیست ، شاید بهتر باشد که داشتن فرزند را به زمانی موکول کنید که شما و همسرتان کاملاً به تربیت کودک متعهد و از این بابت خاطر جمع باشید. کودکان با رفتارهای شما با همسرتان و با دیگران ، ارتباط مفید و موثر را یاد می گیرند. جالب است بدانید که حتی نوزادان هم به استرس پدر یا مادر عصبانی شده رفتار پر استرس نشان می دهند .

طبیعی است که همه پدر و مادرها می خواهند تا آنجا که می توانند در کنار فرزندانشان باشند، اما تعهدات شغلی، اجتماعی ،شیوه رفتار هر یک از زن و شوهرها مانع از این امر می شود. اما با برنامه ریزی درست و انتخاب یک سبک زندگی سالم و صحبت های دو طرف می توان به نتیجه درست دست یافت.

اگر یکی از زوجین به آزادی کامل فرزند در محیط خانه و دیگری به انضباط شدید معتقد باشد، طبیعتاً روزهای پر آشوبی در پیش خواهند داشت به این علت که دو مسیر کاملاً متفاوت هستند. باید برای تربیت صحیح کودک معیارهای دو طرف کاملاً هماهنگ باشد.

مشاوره آداب همسر داری نشان می دهد برخورد ها و باورهایی که داریم ، شخصیت اصلی ما را بیشتر از محل تولد یا شغلی که برای امرا معاش انجام می دهیم ، آشکار می کنند . باور ما مواردی را مشخص می کند مانند مسیر آینده ، دوستانمان ، شیوه برخوردمان با همکاران و الگویی را که به فرزندانمان می دهیم.

برخی افراد فکر میکنند شغلشان شخصیتشان را مشخص می کند. به طور مثال همسر یک پزشک تصور دارد که شخصیت همسرش دقیقا همان چیزی است که همه پزشکان دارد. اما ممکن است در زندگی زناشویی خود رفتارهایی از همسرش ببیند که انتظار آن را ندارد. در مشاوره آداب همسر داری راهکارهایی وجود دارد که رفتار مناسب در مقابل چنین همسرانی را به افراد نشان می دهد. برخی دیگر به شغلشان دلبسته نیستند و معتقدند که هدف از کار کردن فقط کسب درآمد است.

به آنهایی که خواستار تساوی کامل در انجام کارهای خانه هستند، باید بگویم که واقعاً هیج راهی برای تقسیم مساوی کارها وجود ندارد. بهترین وضعیت ممکن آن است که وظایف را طوری تقسیم کنید که برای هر دوی شما قابل قبول باشد . شاید گفت و گو درباره اینکه چه کسی آشپزی می کند و کدامیک ظرف ها را خواهید شست ، کم اهمیت و پیش پا افتاده به نظر برسد ، اما این مباحث مهم هستند زیرا : اختلاف های جزئی و حل نشده که روی هم انباشته شده اند به چنین وضعیت هایی منجر می شوند. به این علت که بدون توجه به این نکته، زندگی تان با تردید و دعوا مرافعه همراه خواهد بود و وقت بیشتری صرف جر و بحث درباره کارها می کنید تا انجام دادن آنها.
“پس از ازدواج مسئولیت های زوجین تعییر می کند و انتظارات دیگری را باید برآورده سازند. پذیرش یک شغل تازه یا ازدواج، بدون آگاهی از تغییرات همراه با آن، عاقلانه نیست.”
اوغات فراغت

فرصتی است که پس از کسر ساعات کار کردن و خوابیدن ، برایتان باقی می ماند و نحوه گذراندن ساعات فراغت به انتخاب هر دو طرف بستگی دارد و بهتر است با هم هماهنگ باشید تا لحظاتی شاد و آرامش بخش برای هر جفتتان فراهم شود مسافرت با همسر، فرصت منحصر به فردی است که برای هر دو نفر روشن می کند که هر کدام در برابر مشکلات چه رفتاری دارد و به چه تفریحاتی علاقه مند است.

کارهایتان را در طول هفته پخش کنید و کارهای غیر ضروری را حذف نمایید. اگر می توانید، برای بعضی خدمات هزینه کنید و خودتان آن کارها را انجام ندهید تا وقت آزاد بیشتری پیدا کنید. به این علت که خانه باید مکانی برای استراحت و آرامش باشد، نه اردوگاه کار اجباری.
مسایل مادی

گفت و گو درباره مسائل مادی زناشویی در دوره همسرداری شاید بسیار دشوار و حتی غیر عاشقانه باشد و به همین علت بیشتر زوج ها از پرداختن به این موضوع خودداری می کنند و هر کدام فرض را بر این می گذارند که وقتی موضوع پول در میان است: «مال من، مال من است و مال تو، مال تو.»

متأسفانه مشاوره خانواده نشان داده است که پنهان کاری درباره مسائل مالی بیشتر از هر مسئله دیگری بین زن و شوهر رواج دارد. عوامل گوناگونی بر زندگی مشترک تأثیر می گذارند ولی هیچ کدام به اندازه امور مالی تحت اختیار شما نیست. بهترین راه کاهش اختلاف این است که زندگی مشترکتان را بر یک بنیان مالی منطقی بنا کنید. معمولاً همگان صحبت درباره پول، خودمان را به دو موضوع محدود می کنیم: ما چه داریم، ما چه مقدار خرج می کنیم.

اما موضوع سومی هم در ارتباط با پول وجود دارد که باید درباره آن بیشتر گفت و گو شود: اینکه تا چه اندازه به پول وابستگی عاطفی داریم. وقتی بفهمیم که چه چیزهایی ما را به خرج و پس انداز کردن وامی دارد، می توانیم امور مالی را بهتر تنظیم کنیم. برای فردی که پول به معنای امنیت است، خرج کردن همه درآمدش در ماه، ناراحت کننده است، درحالی که برای فردی که خرج کردن به او احساس قدرت می دهد، محدود شدن در خرید، ناراحت کننده است.

انباشته شدن بدهی ها و وام های زیاد ، متکی بودن به خویشاوندان برای تأمین مخارج و کشیدن چکهای بی محل، همگی نشانه واقع بین نبودن درباره وضعیت مالی است. پس انداز نکردن برای آینده و تأمین نکردن مخارج فرزند نیز از همین نوع رفتارها به حساب می آید. مشاوره تنظیم خانواده این موارد را مشخصات فردی می داند که حاضر نیست تا مسئولیت های مالی اش را بپذیرد و بار مخارجش را بر شانه دیگران می گذارد.

در مشاوره آداب همسر داری موضوع صمییت زن یا صمییت شوهر دغدغه بسیاری از زوج هاست. دقت کنید که زمانی را به استراحت و صمیمیت بیشتر با همسرتان اختصاص دهید. اگر همیشه این برنامه را رعایت کنید، به نتایج بسیار خوبی خواهید رسید. و این یکی از مهمترین روشهایی است که مشاوره آداب همسر داری میتواند در اختیار شما قرار دهد.

صمیمیت جسمانی مانند حسی است که زن و شوهرها را در کنار هم نگه می دارد. هر یک از دو طرف باید افکار و خواسته هایشان را به دیگری بگوید و نباید فکر کنند که همسرشان خودش می فهمد که چه کارهایی برایشان لذت بخش تر است. صمیمیت حقیقی و پایدار به مرور زمان و به شکل ها و در سطوح گوناگون شکل می گیرد. صمیمیت برای هر زوجی معنا و شکل خاصی دارد.

گاه در وضعیت هایی قرار می گیریم که محک خوبی برای تشخیص صداقتمان است. خواهی نخواهی زمان شما و همسرتان در وضعیتی قرار می گیرید که باید تصمیم بگیرید آیا واقعا صداقت بهترین شیوه برخورد است یا نه. تجسم خود به جای همسرمان در وضعیت های دشوار به ما نشان می دهد که در این شرایط چه واکنشی نشان خواهیم داد.

وقتی ازدواج می کنید، باید بکوشید تا فضایی ایجاد کنید که هر دو مشتاق آمدن به خانه باشید و با روی باز به سخنان، نگرانی ها و سرخوردگی های همدیگر گوش کنید. لزومی ندارد که هر بار همدیگر را راهنمایی کنید؛ گاهی اوقات با دقت گوش دادن کفایت می کند. اگرچه خواسته ارتباط جنسی قوی است، ولی نیاز به همدلی، از آن هم قوی تر می باشد.

اگر انتظار دارید که همسرتان خود به خود علت خوشی یا ناخوشی شما را بداند، در رابطه زناشویی خود دچار مشکل می شوید. مشاوره خانواده کمک می کند زوجها یاد بگیرند که چه واکنشی به حالات روحی همدیگر نشان دهند تا لحظات فراموش نشدنی یکدیگر را بیشتر کنند.

چقد با این جمله موافقید که ازدواج را تصمیمی برای همه عمر می داند و تا وقتی ندانید از زندگی چه می خواهید، نمی توانید تصمیم به ازدواج بگیرید. می توانید در قسمت دیدگاه نظر خود را بیان کنید.